Søren og Morten Bagsværd Lakrids

Ideen om at lave lakrids på en ny måde startede i hovedet på civilingeniør Søren Beier en decemberdag i 2014 i hjemmet på Gunnarsvej i Bagsværd. Med ukuelig begejstring over sine første velsmagende lakridstests slæbte han sin DTU-studiekammerat Morten Kornbech Larsen med i projektet – trods en pæn portion modvilje fra sidstnævnte.

Hos de to kemiingenører, der boede to minutter fra hinanden i Bagsværd, spirede lysten på de lange vinteraftener til at forsøge at tøjle den udfordrende karamelliseringsproces (maillard-reaktionen) til skabelsen af et lakridsprodukt med tilstrækkelig stabilitet til et lille stalddørssalg. Hobbyvirksomheden Bagsværd Lakrids var skabt.

Søren eksperimenterede med ingredienssammensætning, tilberedningsproces og emballagetyper, mens Morten arrangerede prøvesmagninger i Bagsværd Centret og drev postordresalget på facebook.

Bagsværd Lakrids

Søren kunne til en start producere seks plader lakrids dagligt, og pga. maillard-reaktionens skrøbelighed viste det sig mere besværlig end først antaget at skalere dagsproduktionen op til 8 og så til sidst 24 plader. Men efter et halvt års tid stod det klart, at denne dagsproduktion ikke kunne følge trit med alle de nye glade kunder.

Mortens kammerat kok Rasmus Hansen trådte efter en sund portion overtalelse ind i firmaet, og produktionen blev flyttet til Rasmus´ køkken i Danske Studenters Roklub på Svanemøllen nord for København. Rasmus skalerede dygtigt dagsproduktionen op til 100 plader, og sørgede for kontakten til myndighederne vedr. fødevaresikkerhed i sit velegnede og godkendte køkken.

Ramus Hansen bagsværd Lakrids

Og Bagsværd Lakrids fik efternavnet ApS. De første medarbejdere, Bagsværd-roerne Rikke Hyldahl og Sofie Vetner, tog sig af udskæring og pakning af pladerne efter deres træning i klubben.

Medarbejder

Søren fokuserede nu på tests og bogholderi. Morten blev en del af dagsproduktionen og varetog samtidig fortsat de eksterne aktiviteter, hvor flere og flere butikker i danske byer en efter en fik lakrids på hylderne.

Produktion af lakrids morten

Et år senere var rammerne igen blevet for små, og i sommeren 2017 flyttede Bagsværd Lakrids produktionen til køkkenet under Brøndby Stadion. Her blev der produceret lakrids i de store gryder, når de ikke var optaget af madlavning til Superligakampene.

I sommeren 2018 lykkedes det efter lang tids søgning Morten at finde det perfekte hjem til produktionen midt på Bagsværd Hovedgade. Lige vedsiden af Bagsværd Vinhandel, der i 2015 var blandt de fem første butikker til at satse på lakrisen. Og dér – i lokalerne hos naboerne Bagsværd Lakrids og Bagsværd Vinhandel afholdes hver måned lakridsfester med spisning og livemusik for 24-25 af vores søde kunder. Ingen slemme kunder er endnu mødt op.

Vi har deltaget i The Liquorice Taste Award i 2018 og 2019. Begge gange fik vi medaljer (som de eneste gengangere på podiet). Bronze i 2019 og sølv i 2018.

Bagsværd lakrids kunder

Morten varetager den daglige drift af virksomheden herunder distribution af varer til hovedparten af forhandlerne. Et godt samarbejde er endvidere opbygget med grossist Ivan Grimstrup fra Bjerringbro samt Mads Nielsen og Claus Vilstrup fra Ostemesteren A/S i Vejle.

Rasmus holder styr på det stadigt stigende råvareindkøb samt vedligeholdelse og opgradering af produktionsfaciliteterne. Søren står fortsat for de stadigt stigende udfordringer med bogholderi samt myndigheders og skiftende regeringers trang til at blande sig i stort og småt.

Vores dygtige livsstilsspecialist Lise Dræby fra nabobyen Ballerup blev i efteråret 2019 tilknyttet som manager på webshoppen her på denne side.